12 Οκτώβριος 2020, 23:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2020, 21:51

Πέθανε ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου, ένας από τους πλέον εμβληματικούς προέδρους του Άρη

  • Πέθανε ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου, ένας από τους πλέον εμβληματικούς προέδρους του Άρη
    Ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου (φωτ.: arisfc.com.gr)

Η οικογένεια του Άρη θρηνεί την απώλεια ενός από τα πλέον εξέχοντα στελέχη του συλλόγου. Ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου, ένας από τους πλέον εμβληματικούς προέδρους των Κίτρινων, απεβίωσε σε ηλικία 95 χρόνων, αφήνοντας φτωχότερη την οικογένεια του Άρη.

Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας τη δεκαετία του ’70.

Επί προεδρίας του, ο Άρης τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Ολυμπιακό, την αγωνιστική περίοδο 1979-’80 και οδηγήθηκε σε αγώνα μπαράζ με τους Ερυθρόλευκους στον Βόλο.

Στα νιάτα του, ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου υπήρξε επί σειρά ετών αθλητής του Άρη στα τμήματα της κολύμβησης, του μπάσκετ και του στίβου.

Εντάχθηκε στην οικογένεια των Κίτρινων στα τέλη της δεκαετίας του ’30, κατά τα εφηβικά του χρόνια. Το 1940 συμμετείχε με την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, όπου ο Άρης κατέλαβε την τρίτη θέση.

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αγωνιζόταν στο τμήμα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, συμμετέχοντας κάθε χρόνο στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο. Μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας, στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ανέλαβε έφορος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου.

Ήταν γιατρός στο επάγγελμα, ενώ από το 1990 ως το 1994 υπήρξε ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.