12 Οκτώβριος 2020, 21:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2020, 00:07

Αναστασιάδης: Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι με τη θωπεία θα υπάρξει υποχώρηση της τουρκικής προκλητικότητας

  • Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ
    Ο Νίκος Αναστασιάδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας θα πρέπει να δημιουργήσουν «κρίση εκτίμησης» στους Ευρωπαίους οι οποίοι θεωρούν ακόμα ότι με τη θωπεία θα υπάρξει υποχώρηση της τουρκικής προκλητικότητας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου προσερχόμενος στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιδρύματος «Πολύκαρπος Γιωρκάτζης» με τίτλο Ενιαίον Κόμμα Εθνικόφρονος Παρατάξεως: Στα σπάργανα της σύγχρονης κυπριακής πολιτικής ζωής, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Αρχ. Μακαρίου Γ΄, στη Λευκωσία.

Ειδικότερα, ρωτήθηκε εάν μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις νιώθει δικαιωμένος για την επιμονή του σχετικά με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας παράλληλα με τις κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Και θα το επαναλάβω προς όλους τους εταίρους: οι  νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου, αλλά που επεκτείνονται και στην Ελλάδα, δεν χωρεί αμφιβολία ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν –αν θέλετε– κρίση εκτίμησης από πλευράς Ευρωπαίων», που ακόμα, όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θεωρούν και αναμένουν ότι «με τη θωπεία θα υπάρξει υποχώρηση της τουρκικής προκλητικότητας».

  • Πηγή: philenews.com