12 Οκτώβριος 2020, 00:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Οκτώβριος 2020, 00:48

Τελικά αποτελέσματα των «εκλογών» στα Κατεχόμενα – Επεισόδια στο οδόφραγμα της Δερύνειας

  • Τελικά αποτελέσματα των «εκλογών» στα Κατεχόμενα – Επεισόδια στο οδόφραγμα της Δερύνειας
    Εικόνα από «εκλογικό κέντρο» στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας (φωτ.: EPA / Bilge Bebek)

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στις «εκλογές» στα Κατεχόμενα για την ανάδειξη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και με συμμετοχή που έφτασε το 58,21%, ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 32,35% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί το 29,84%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν το 21,68%, ο Κουντρέτ Οζερσάι το 5,74%, ο Ερχάν Αρικλί το 5,36%, ο Σερντάρ Ντενκτάς το 4,20%, ενώ οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι κατέγραψαν πολύ μικρά ποσοστά.

Συνολικά ψήφισαν 110.779, ενώ 5.027 ήταν οι άκυρες ψήφοι.

Η ανάδειξη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου, καθώς δεν προέκυψε νικητής από τον α΄ γύρο των «εκλογών».

Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν επεισόδια στο οδόφραγμα της Δερύνειας στην Κύπρο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 200 άτομα, μαυροφορεμένα και με κουκούλες έκαναν πορεία στο οδόφραγμα κρατώντας ξύλα, φωνάζοντας συνθήματα και ανάβοντας φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τις μπάρες του οδοφράγματος, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική». Είχε προηγηθεί αυθόρμητη διαμαρτυρία.

Ύστερα από παρέμβαση της κυπριακής Αστυνομίας, η διαδήλωση διαλύθηκε και οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν. Ισχυρή παραμένει η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ. Καλογεράκη.