3 Ιούνιος 2014, 12:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:11

Συγκλονιστικό βίντεο. Καταρρίφθηκαν αεροπλάνα από ρωσόφωνους

  • Συγκλονιστικό βίντεο. Καταρρίφθηκαν αεροπλάνα από ρωσόφωνους

Ένα Su-25, ένα Mi-24, ένα Τ-72 και τέσσερα BTR είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των σημερινών απωλειών των δυνάμεων του Κιέβου στις συγκρούσεις με τις ρωσόφωνες δυνάμεις Αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας στο Σλαβιάνσκ.
 
Τα Su-25, και Mi-24 καταρρίφθηκαν με MANPAD FA-18 (αντίγραφο του δυτικού Stinger).Το Su-25 βομβάρδιζε κατοικημένες περιοχές του Σλαβιάνσκ, με βόβμβες διασποράς σοτώνοντας και τραυματίζοντας αθώους πολίτες. Πρόκειται για άλλο ένα έγκλημα πολέμου των Ουκρανών νεοναζί. Από τις βόμβες διασποράς αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν πέντε άνδρες των δυνάμεων Αυτοάμυνας, και τραυματίστηκαν 20 πολίτες.
 
Σύμφωνα με αναφορές έχουν ήδη καταστραφεί πέντε οικοδομικά τετράγωνα, και πολλά σπίτια έχουν πάρει φωτιά.Οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται.Τεθωρακισμένα των νεοναζιστών έχουν επικεντρωθεί στο οδόφραγμα του χωριου Semenivka το οποίο παραμένει ακόμα υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων.
 
Το Τ-72 και τα τέσσερα BTR χτυπήθηκαν από μπαράζ βολών RPG όταν επιχείρησε η φάλαγγά τους να εισέλθει στην πόλη με κατεύθυνση το κέντρο της Σλαβιάνσκ. Ο ΥΠΕΣ των νεοναζί του Κιέβου Arsen Avakov έγραψε στο Facebook ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.
 
H Stella Khorosheva, εκπρόσωπος του δημάρχου του Sloviansk είπε ότι είδε εξω από την πόλη της 100 μονάδες Grad! Σύμφωνα με την ίδια οι συγκρούσεις ξεκινησν στις 6.00 το πρωί.
 
"Αναφορές μας έλεγαν ότι ουκρανικά στρατεύματα μπήκαν στο χωριό Semyonovka, ενώ η Εθνοφρουρά χρησιμοποιεί άρματα μάχης. Μοιάζει σαν να έφεραν ότι διαθέτει ο ουκρανικός Στρατός"
 
Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τα ουκρανικά Mi-24 πυροβολούν στο "ψαχνό" ρωσόφωνους πολίτες.

Δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου

Πηγή: defencenet.gr