11 Οκτώβριος 2020, 22:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2020, 21:42

Χαρακόπουλος προς Αρμενική Επιτροπή: Αυτονόητη πράξη η αποχώρηση μου από την ομάδα φιλίας με το Αζερμπαϊτζάν

  • Χαρακόπουλος προς Αρμενική Επιτροπή: Αυτονόητη πράξη η αποχώρηση μου από την ομάδα φιλίας με το Αζερμπαϊτζάν
    Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

«Η εμμονή στη συνέχιση του πολέμου, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, απαιτεί την καθολική καταδίκη. Όσοι έχουν επιλέξει να παίξουν τον ρόλο του "τραμπούκου" του διεθνούς συστήματος πρέπει να βρουν μια αποφασιστική απάντηση στις ενέργειές τους». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε απάντηση της ευχαριστήριας επιστολής που έλαβε από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, μετά την αποχώρησή του από την Ομάδα Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν.

Ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), στην απαντητική του επιστολή στην πρόεδρο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος Χριψιμέ Χαρουτουνιάν και τον γραμματέα Οβίκ Μπαμπογλιάν, υπογραμμίζει ότι «η αποχώρησή μου από την Ομάδα Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν, υπήρξε μια αυτονόητη πράξη καταδίκης της συνεχιζόμενης επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με την αμέριστη και απροκάλυπτη στήριξη της Τουρκίας».

Και συνεχίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας: «Δυστυχώς, οι πολεμικές ενέργειες έχουν στοιχήσει έως σήμερα την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, με πολλούς απ’ αυτούς μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Ταυτοχρόνως, εκτός από τις υποδομές, από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς πλήττονται και θρησκευτικά μνημεία, όπως ο καθεδρικός ναός του Χριστού Σωτήρος στη Σούσα.

»Ευελπιστώ ότι σύντομα θα επικρατήσει η λογική, θα παύσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις και θα βρεθεί ο δρόμος της ειρήνης και της ευημερίας. Εύχομαι, επίσης, κάθε επιτυχία στο σπουδαίο έργο που επιτελείτε για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλήνων και Αρμενίων, δυο λαών που έχουν υποστεί γενοκτονία από τον ίδιο θύτη, την Τουρκία, στον 20ό αιώνα».