10 Οκτώβριος 2020, 23:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτώβριος 2020, 23:11

Ο Τραμπ δηλώνει ότι είναι καλά και ότι ο κορονοϊός θα εξαφανιστεί

  • Ο Τραμπ δηλώνει ότι είναι καλά και ότι ο κορονοϊός θα εξαφανιστεί
    (Φωτ.: EPA / Erin Scott / POOL)

«Είμαι καλά» δήλωσε το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου απευθυνόμενος σε πλήθος οπαδών του. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το εξιτήριο που έλαβε, δίνοντας τη διαβεβαίωσε ότι αισθάνεται θαυμάσια.

«Τέσσερα χρόνια ακόμα» φώναζαν οι οπαδοί του που έδωσαν προεκλογικό τόνο στη συγκέντρωση, στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Θέλω να ξέρετε ότι το έθνος μας θα νικήσει αυτόν το φρικτό κινεζικό ιό», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος δεν φορούσε μάσκα. Όπως είπε, ο SARS-CoV-2 άρχισε να εξαφανίζεται, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «θα εξαφανιστεί πολύ σύντομα».

«Παράγουμε θεραπείες και ισχυρά φάρμακα, θεραπεύουμε τους ασθενείς, θα το ξεπεράσουμε και το εμβόλιο θα έρθει πολύ-πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ», ισχυρίστηκε. Επίσης εκτίμησε ότι η επιστήμη και η ιατρική θα εξαλείψουν τον κινεζικό ιό μια για πάντα.

«Θα τον ξεφορτωθούμε απ’ όλο τον κόσμο. Βλέπετε τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, στον Καναδά. Όμως αυτό θα εξαφανιστεί, αρχίζει να εξαφανίζεται και τα εμβόλια θα βοηθήσουν», πρόσθεσε.