9 Οκτώβριος 2020, 17:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2020, 17:26

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Ακραίοι χαρακτηρισμοί από τον συνήγορο του Μιχαλολιάκου

  • Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Τετάρτη, στις 12:00, αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών
    Δικαστικοί συντακτές παρακολουθούν τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης σήμερα, η πρόεδρος ρώτησε την εισαγγελέα αν είναι έτοιμη για την πρότασή της επί των ποινών.

Όταν η Αδαμαντία Οικονόμου απάντησε αρνητικά, η Μαρία Λεπενιώτη έδωσε διακοπή της διαδικασίας για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Στο μεταξύ, ακραίους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε στην αγόρευσή του ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, επιτιθέμενος τόσο στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο την ημέρα της απόφασης επί των ενοχών, όσο και σε πολιτικούς που έκαναν δηλώσεις ενόψει της ετυμηγορίας.

Ο συνήγορος χαρακτήρισε «ξυπόλυτους» τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Εφετείο και «γραφικούς και αστείους» τους βουλευτές που έκαναν δηλώσεις με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι».

Μάλιστα αναφερόμενος στους πολιτικούς είπε: «Διεξήχθη μια δίκη ήρεμη και μετά βλέπεις γραφικούς βουλευτές να λένε ''δεν είναι αθώοι''. Μα πόσο γελοίοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Να σας δίνουν εντολές αν είναι ένοχοι ή αθώοι».

Κατά τα λοιπά ο συνήγορος εκθείασε τον εντολέα του για το πλούσιο συγγραφικό του έργο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.