9 Οκτώβριος 2020, 00:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2020, 00:07

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής

  • Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής
    Ο Σταύρος Κοντονής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τίθεται ο Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης –ο οποίος το πρωί της Πέμπτης (8/10) ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την Κεντρική Επιτροπή– «απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του κόμματος».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, "κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά". Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

»Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του.

»Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του».

Νωρίτερα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ρίξει βολές κατά του πρώην υπουργού, για σχόλια που εξυπηρετούν τη Νέα Δημοκρατία και στρέφονται κατά της Αριστεράς.