11 Οκτώβριος 2020, 17:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτώβριος 2020, 17:08

Ψηφιακή Art Athina από τις 15 Οκτωβρίου

  • Ψηφιακή Art Athina από τις 15 Οκτωβρίου
    Από παλαιότερη διοργάνωση (φωτ. αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Τις διαδικτυακές της πύλες ανοίγει η Art Athina, μέσω της πλατφόρμας Αrt Athina Virtual, στις 15 Οκτωβρίου, και υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία στο φιλότεχνο κοινό.

Η Αrt Athina Virtual έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη διαδικτυακή πρεμιέρα της αθηναϊκής φουάρ, που είναι μια από τις παλαιότερες στην Ευρώπη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «περιηγηθούν» από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό τους δωρεάν σε περισσότερες από 55 γκαλερί της Ελλάδας και του εξωτερικού και να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τα έργα που προτείνουν χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό, καθώς η Αrt Athina Virtual θα είναι προσβάσιμη σε 24ωρη βάση –με διαφορετικό φωτισμό το πρωί και το βράδυ– επτά μέρες τη βδομάδα, έως το τέλος Οκτωβρίου.

Από την Αrt Athina Virtual δεν θα λείψουν οι παράλληλες δράσεις που ανέκαθεν πλαισίωναν την Art Athina και έχουν αποκτήσει σταθερό κοινό που τις παρακολουθεί, όπως είναι τα Τalks, οι Performances, το αφιέρωμα στο Video και η παρουσίαση ανεξάρτητων χώρων τέχνης υπό τον τίτλο Projects.

Το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος ετήσιος εικαστικός θεσμός στην Ελλάδα μεταφέρεται σε ψηφιακό περιβάλλον, κάτι που οφείλεται στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την έλευση της επιδημίας του κορονοϊού και επέβαλαν τη ματαίωση της Art Athina 2020 στο Ζάππειο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, δεν θα περιορίσει την επαφή του κοινού με την εικαστική δημιουργία αποκλειστικά στον κόσμο του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της Αrt Athina Virtual διοργανώνεται η Art Athina Week, μια εβδομάδα δράσεων για τις ελληνικές αίθουσες τέχνης που θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 20 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της οποίας οι γκαλερί θα μπορούν να εκθέσουν στους φυσικούς χώρους τους τα έργα που θα παρουσιάσουν διαδικτυακά.

Την ευθύνη της διοργάνωσης, όπως κάθε χρόνο, έχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η ομάδα της Art Athina με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Σταματία Δημητρακοπούλου. H υλοποίηση της πλατφόρμας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.