8 Οκτώβριος 2020, 16:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2020, 16:50

Παρουσιάζεται διαδικτυακά το νέο βιβλίο του Θωμά Σαββίδη «Ποντιακή Διατροφή»

  • Παρουσιάζεται διαδικτυακά το νέο βιβλίο του Θωμά Σαββίδη «Ποντιακή Διατροφή»
    O Θωμάς Σαββίδης (φωτ.: facebook / Ποντιακός Σύλλογος Ριζού)

Διαδικτυακά παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του βιολόγου-χημικού και καθηγητή ΑΠΘ Θωμά Σαββίδη Ποντιακή διατροφή, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο νεοσύστατος φορέας «PHOS» του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αμερικής.

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 14:00 (ώρα Νέας Υόρκης).

«Η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του πολιτισμού και της ταυτότητας ενός λαού. Είναι η αποθήκη της ιστορικής μνήμης, που ενσωματώνει δημιουργικά το παρελθόν με το παρόν και  μεταφέρει μηνύματα ωφέλιμα για την ολότητα. Είναι μέσο διαχείρισης του παρελθόντος που διαφοροποιεί έναν λαό από τους γειτονικούς του, παρά το γεγονός ότι η διατροφή είναι αποτέλεσμα διαπολιτισμικών ανταλλαγών που ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια κρατών. [...]

»Στις 600 σελίδες παρουσιάζονται πάνω από 400 συνταγές παραδοσιακών εδεσμάτων και υποστηρίζονται με περισσότερες από 500 έγχρωμες φωτογραφίες. Ακόμα, παρατίθενται στοιχεία της βιολογικής αξίας των εδεσμάτων τα οποία παρασκευάζονται με πνεύμα οικονομίας και παρουσιάζονται με καλαισθησία» αναφέρει στο προφίλ του στο facebook για το βιβλίο ο Θωμάς Σαββίδης.

Κατά την παρουσίαση θα μιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Τσιλφίδης (πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά), Χαράλαμπος Βασιλειάδης (πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά»), Ελένη Χαντζή (εκπρόσωπος του φορέα «PHOS»), Τάσος Κυριακίδης (εκδότης), Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης (χημικός, καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), Γιώργος Κασαπίδης (γεωπόνος), Ρώμα Σιάχου (γενική γραμματέας της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας). Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αυγή-Μαρία Ατματζίδου.