8 Οκτώβριος 2020, 11:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2020, 11:34

Βροχή οι μηνύσεις για τον γυναικολόγο στη Ρόδο – «Μην φωνάζεις, θα μας ακούσουν»

  • Βροχή οι μηνύσεις για τον γυναικολόγο στη Ρόδο – «Μην φωνάζεις, θα μας ακούσουν»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Για βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος τους κατηγορούν δέκα γυναίκες έναν μαιευτήρα-γυναικολόγο στο νοσοκομείο της Ρόδου, με τις μηνύσεις σε βάρος του να πληθαίνουν καθημερινά. Στις μηνυτήριες αναφορές –η πρώτη κατατέθηκε στις 31 Αυγούστου από 55χρονη– περιγράφεται πώς ο γιατρός ασελγούσε κατά τη διάρκεια της εξέτασης στο ιατρείο του νοσοκομείου.

Από την πρώτη αυτή μήνυση ξεκίνησε χιονοστιβάδα αποκαλύψεων. Με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου ο γιατρός απομακρύνθηκε από τη θέση του, λαμβάνοντας υποχρεωτική άδεια.

Η δέκατη, και προς το παρόν τελευταία μήνυση, κατατέθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου από 33χρονη. Όλες οι γυναίκες αναμένεται να καταθέσουν σήμερα ενώπιον του πταισματοδίκη.

Η 33χρονη, όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά, επισκέφθηκε τον γιατρό το 2015, έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Του εξήγησε ότι είχε οικονομικές δυσκολίες και ότι γι’ αυτό προτίμησε το δημόσιο νοσοκομείο. Περιγράφει ότι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ούσα στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, πήγε να την εξετάσει. Την άφησε, όπως λέει, τελευταία, και σε αντίθεση με όσα γνώριζε από την πρώτη της εγκυμοσύνη εκείνος προτίμησε τον κολπικό υπέρηχο γιατί, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, δεν μπορούσε να δει καθαρά το έμβρυο.

Όταν εκείνη του είπε ότι πονάει κατά τη διάρκεια της εξέτασης, της απάντησε να είναι χαλαρή, να μην σφίγγεται και να μην φωνάζει διότι τους ακούνε. Στη συνέχεια η γυναίκα δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς έγινε η εξέταση, πώς ακουμπούσε πάνω της το γεννητικό του όργανο σε στύση και πώς στο τέλος του ραντεβού την αγκάλιασε, την φίλησε στο λαιμό και την θώπευσε.

Η μηνύτρια τονίζει ότι έκτοτε δεν ξαναπήγε στον συγκεκριμένο γιατρό και ότι όταν προσπάθησε να κλείσει ραντεβού με άλλον στο νοσοκομείο εκείνος αρνήθηκε, «διότι την είχε αναλάβει ο συνάδελφός του». Τέλος, αναφέρει ότι σε συζητήσεις που είχε με άλλες γυναίκες που δεν μπορούσαν να απευθυνθούν για οικονομικούς λόγους σε ιδιώτες γιατρούς, έμαθε ότι ο τρόπος εξέτασης από τον συγκεκριμένο ήταν γνωστός, γι’ αυτό στα ραντεβού φρόντιζαν να μην πηγαίνουν μόνες τους, όπως της είπαν.