6 Οκτώβριος 2020, 15:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2020, 14:33

Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων

  • Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων
    (Φωτ.: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)

Η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους θα γίνει μαζί με τις κύριες συντάξεις στο τέλος Οκτωβρίου, όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Τόνισε ότι θα υπάρχει χωριστός κωδικός, τον οποίο θα χρησιμοποιούν οι συνταξιούχοι για να γνωρίζουν τα ποσά που εισπράττουν.

Συνολικά θα καταβληθούν αναδρομικά 1,4 δισ. ευρώ σε 350.000 συνταξιούχους του Δημοσίου και σε 750.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Πρόκειται για αναδρομικά έντεκα μηνών (από τον Ιούνιο του 2015 έως και τον Μάιο του 2016), τα οποία αφορούν περικοπές που είχαν γίνει σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως τα αναδρομικά που θα καταβληθούν αφορούν τις κύριες συντάξεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση περικόπτει τα αναδρομικά των συνταξιούχων του Δημοσίου, προκαταλαμβάνει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ η τροπολογία της είναι κατάφορα αντισυνταγματική, καθώς προσβάλλει το δικαίωμα όλων των συνταξιούχων να προσφύγουν για τις διεκδικήσεις τους στα δικαστήρια.

Σχολιάζοντας την τροπολογία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος αναρωτήθηκε για το πώς ακούγεται το «έλα πάρε αυτό που σου δίνω, επειδή έχεις ανάγκη, αλλά θα παραιτηθείς από κάθε αξίωσή σου έναντι του ελληνικού δημοσίου». Με την κίνησή σας αυτή, ολοκληρώνεται μια περίοδος ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, είπε ο Ανδ. Λοβέρδος.

  • Πηγές: skai.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ.