6 Οκτώβριος 2020, 23:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2020, 22:59

Άγγλοι με ενδυμασία αρχαίων Σπαρτιατών περπάτησαν στα χνάρια των «300» του Λεωνίδα (βίντεο)

  • Άγγλοι με ενδυμασία αρχαίων Σπαρτιατών περπάτησαν στα χνάρια των «300» του Λεωνίδα (βίντεο)
    Οι Άγγλοι περπατούν στην ιστορική διαδρομή

Άγγλοι ντυμένοι με αρχαιοελληνική περιβολή περπάτησαν από τους Δελφούς έως τις Θερμοπύλες, βαδίζοντας στα χνάρια των «300» του Λεωνίδα, αποδίδοντας τιμές με αυτόν τον τρόπο σε όσους έλαβαν μέρος στη μάχη των Θερμοπυλών (480 π.Χ.).

Να θυμίσουμε εξάλλου ότι φέτος συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από το ιστορικό αυτό γεγονός.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς συγκεντρώθηκαν χρήματα που θα δοθούν σε βετεράνους στρατιώτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαταραχή μετατραυματικού στρες αλλά και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με το άγχος.

Το μονοπάτι που ακολούθησαν είναι αυτό που περπάτησαν οι 300 Σπαρτιάτες πριν από 2.500 χρόνια. To ThessToday.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του συνδέσμου για την πορεία, τον Ρόμπερτ Σάφιερ, ο οποίος σχολίασε τη φετινή πορεία που αποτελούταν από μόλις επτά άτομα λόγω της πανδημίας.

«Αισθάνομαι περήφανος. Ήταν μία δύσκολη χρονιά. Προσευχόμασταν πως θα μπορέσουμε να κάνουμε την πορεία παρά τη δύσκολη κατάσταση. Αρχικά ήμασταν 32 άτομα που θα συμμετείχαμε αλλά μείναμε μόλις επτά, από τους οποίους δύο εργαζόμαστε σε νοσοκομεία στην Αγγλία. Ελπίζουμε ότι θα το κάνουμε και του χρόνου. Οι Σπαρτιάτες αποτελούν πηγή έμπνευσης και κουράγιου για όλους μας. Συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  • Με πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο από ThessToday.gr