7 Οκτώβριος 2020, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Οκτώβριος 2020, 07:54

353 φακοί δωρήθηκαν στους συνοριοφύλακες του Έβρου στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων (βίντεο)

  • 353 φακοί δωρήθηκαν στους συνοριοφύλακες του Έβρου στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων (βίντεο)
    (Φωτ.: evrosonline.gr)
  • 353 φακοί δωρήθηκαν στους συνοριοφύλακες του Έβρου στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων (βίντεο)

Σε δωρεά ψυχής και μεγάλης συναισθηματικής αξίας προχώρησε ο ομογενής επιχειρηματίας και πρόεδρος του ποντιακού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αυστραλίας Ονούφριος Γοροζίδης στους συνοριοφύλακες του Έβρου, που προστατεύουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

353 φακοί, αριθμός συμβολικός στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δωρήθηκαν από τον ομογενή επιχειρηματία στον Έβρο.

Η παραλαβή έγινε χθες στο Επιμελητήριο Έβρου από την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων. Οι φακοί παραδόθηκαν από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Αλεξανδρούπολης Ηλία Δαστερίδη, ο οποίος είχε την επαφή με τον δωρητή. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, μέλη του ΔΣ καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας.

«Το ΔΣ της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Έλληνα ομογενή από τη μακρινή Αυστραλία, τον Ονούφριο Γοροζίδη, έναν μεγάλο Έλληνα και μεγάλο πατριώτη, καθώς προχώρησε στην δωρεά 353 φακών στους συνοριοφύλακες, ένας συμβολικός αριθμός που παραπέμπει στον αριθμό των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων. [...] Με τέτοιες σπουδαίες ενέργειες αποδεικνύεται εμπράκτως το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και στήριξης των συναδέλφων της πρώτης γραμμής φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου.


(Βίντεο: Thrakinet TV Channel)

Εν καιρώ, και μόλις οι συνθήκες του κορονοϊού το επιτρέψουν, επιθυμία της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου είναι να τιμήσει τον Ον. Γοροζίδη σε ειδική εκδήλωση.

  • Με πληροφορίες από το evros-news.gr