5 Οκτώβριος 2020, 22:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2020, 21:58

ΔΕΗ: Δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις στους λογαριασμούς

  • Παγώνει η ΔΕΗ την επιβάρυνση των καταναλωτών από το έκτακτο τέλος ΑΠΕ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Εκπτώσεις για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές και δωρεάν πάγιο για όλους έως τις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης ανακοίνωσε επίσης νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών.

«Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας», ανέφερε.

Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου ισχύουν τα εξής:

  • δωρεάν πάγιο για όλους,
  • επιπλέον έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες,
  • έκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh,
  • διπλασιασμός της έκπτωσης στους πελάτες e-bill που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ.

Πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών θα γίνεται δωρεάν, στο 800-900-1000, ενώ 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ. Σε συνολικά 74 καταστήματα η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.

Αναφερόμενος στο επιχειρηματικό πλάνο, ο Γιώργος Στάσσης τόνισε ότι στόχος είναι το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στις ΑΠΕ από 2% σήμερα να φτάσει κοντά στο 20% το 2024. «Ενδεικτικά, έχουμε ήδη ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων στην Πτολεμαΐδα ισχύος 30MW, είμαστε κοντά στην επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή και του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 200MW στην ίδια περιοχή, ενώ και στην Μεγαλόπολη είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή 50MW φωτοβολταϊκών», τόνισε.

Στους στόχους περιλαμβάνονται ακόμη η εγκατάσταση άμεσα στην 1.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα και περίπου 10.000 μεσοπρόθεσμα, αλλά και η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής.