5 Οκτώβριος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2020, 08:04

Θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σήμερα στα κεντρικά και τα νότια

  • Θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σήμερα στα κεντρικά και τα νότια
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα είναι από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι από 19 έως 31 κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αναμένονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και βαθμιαία στα δυτικά τμήματα αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα στα βόρεια τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα βόρεια, θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 18 έως 29 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.