4 Οκτώβριος 2020, 21:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2020, 21:35

Δρομοκαΐτειο: Βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό δύο τρόφιμοι

  • Δρομοκαΐτειο: Βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό δύο τρόφιμοι
    Η κεντρική είσοδος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο» (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο Δρομοκαΐτειο καθώς βγήκαν τα αποτελέσματα δύο τεστ σε τρόφιμους που νοσηλεύονται στον ίδιο θάλαμο.

Τα τεστ είναι θετικά, παρόλο που οι τρόφιμοι είναι ασυμπτωματικοί.

Οι άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, είναι αλλοδαποί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο από τις 25 Σεπτεμβρίου.

«Και οι δύο κοιμούνταν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος και με το προσωπικό», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες. Ο ένας από τους ασθενείς πήρε εξιτήριο την Παρασκευή, ενώ ο ασθενής που εξακολουθεί να νοσηλεύεται «πρέπει να φύγει άμεσα από το Δρομοκαΐτειο, για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας», σημείωσε. Ο Μιχάλης Γιαννάκος εξέφρασε την άποψη ότι είναι ανάγκη, όλοι οι ασθενείς που εισάγονται να κάνουν τεστ κορονοϊού.