4 Οκτώβριος 2020, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2020, 08:43

Σύγχυση για την υγεία του Τραμπ – Δεν είναι εντελώς «εκτός κινδύνου»

  • Σύγχυση για την υγεία του Τραμπ – Δεν είναι εντελώς «εκτός κινδύνου»
    (Φωτ.: EPA / Oliver Contreras / POOL)

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται η νοσηλεία του Ντόναλντ Τραμπ στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ στο Μέριλαντ, και ενώ παραμένουν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την πορεία της υγείας του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαγνώστηκε την Πέμπτη με κορονοϊό, γεγονός που σήμανε συναγερμό σε όλον τον πλανήτη και δημιούργησε νέα δεδομένα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο 74χρονος Ντόναλντ Τραμπ ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Κατά καιρούς είχε εκφράσει πολλές αντιεπιστημονικές απόψεις σχετικά με τον κορονοϊό, ενώ για μήνες υποβάθμιζε το θέμα καθυστερώντας την αντίδραση των ΗΠΑ στην πανδημία.

Η διακομιδή του έγινε το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) λόγω της εμφάνισης ήπιων συμπτωμάτων, «για προληπτικούς λόγους» όπως ανακοινώθηκε.

Ο ίδιος βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter διαβεβαίωσε ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα στην Ουάσινγκτον. «Όταν ήρθα εδώ, δεν ήμουν πολύ καλά. Αρχίζω να αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα, δουλεύουμε σκληρά ώστε να αναρρώσω πλήρως. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψω, αδημονώ να τελειώσω την [προεκλογική] εκστρατεία, όπως την άρχισα. Είναι ακόμη ανάγκη να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής γιατρός της αμερικανικής Προεδρίας Σον Κόνλεϊ το βράδυ του Σαββάτου παραδέχθηκε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν είναι ακόμη εντελώς «εκτός κινδύνου», παρότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς η κατάσταση «εξελίσσεται καλά».

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα ανώνυμη πηγή προσκείμενη στην αμερικανική Προεδρία ανέφερε ότι οι ενδείξεις είναι ανησυχητικές και ότι οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για την πορεία της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ.