3 Οκτώβριος 2020, 20:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2020, 22:04

Ντόναλντ Τραμπ - κορονοϊός: Αντικρουόμενες πληροφορίες για την υγεία του Αμερικανού προέδρου

  • Ντόναλντ Τραμπ - κορονοϊός: Αντικρουόμενες πληροφορίες για την υγεία του Αμερικανού προέδρου
    Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την εισαγωγή του στο στρατιωτικό νοσοκομείο (φωτ.: EPA / Chris Kleponis)

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή πορεία ανάρρωσης από τη νόσο Covid-19 και ορισμένα από τα ζωτικά του όργανα, κατά τις τελευταίες 24 ώρες, φέρεται να έχουν επηρεαστεί σε ανησυχητικό βαθμό, δήλωσε στους δημοσιογράφους μία πηγή με γνώση της κατάστασης.

Η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για τη φροντίδα του Αμερικανού προέδρου.

Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις του γιατρού του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα πως ο Τραμπ δεν παίρνει οξυγόνο, είναι απύρετος εδώ και 24 ώρες, και «είναι πολύ καλά».

Ο 74χρονος Τραμπ θα λάβει πενθήμερη αγωγή με ρεμδεσιβίρη, διευκρίνισε ο γιατρός, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της παραμονής του προέδρου των ΗΠΑ στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Υπέφερε από βήχα, ελαφρά ρινική συμφόρηση και εξάντληση, σύμφωνα με τον γιατρό, αλλά τα συμπτώματα «αμβλύνονται και (η κατάσταση) βελτιώνεται», είπε.

«Παρακολουθούμε την καρδιακή νεφρική και ηπατική λειτουργία, και είναι όλες κανονικές. Ο πρόεδρος σήμερα το πρωί δεν παίρνει οξυγόνο, δεν έχει δυσκολία στην αναπνοή, ούτε στην βάδιση...» , πρόσθεσε.

«Το επίπεδο οξυγόνου είναι στο 96%»
Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο γιατρός Κόνλεϊ δεν επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έλαβε σε καμία στιγμή της μέχρι τώρα νοσηλείας του οξυγόνο. Ωστόσο, επέμεινε ότι αυτήν την στιγμή δεν λαμβάνει οξυγόνο. Το επίπεδο του οξυγόνου είναι, σύμφωνα με τον γιατρό του, στο 96%, σε μη επικίνδυνο επίπεδο.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε σε «72 ώρες» από τη διάγνωση της προσβολής του Αμερικανού προέδρου από την Covid-19. Χρονικό διάστημα που δεν συμφωνεί με τον χρόνο ανακοίνωσης των θετικών αποτελεσμάτων του τεστ, την νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. Γιατί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο; «Διότι είναι ο πρόεδρος», απάντησε ο Σον Κόνλεϊ.

«Με την βοήθειά τους, αισθάνομαι καλά!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι αισθάνεται καλά με τη βοήθεια των γιατρών και των νοσηλευτών του στρατιωτικού νοσοκομείου Walter Reed. «Γιατροί, νοσηλευτές και όλοι στο φοβερό Walter Reed Medical Center, και άλλοι από αντίστοιχα ιδρύματα που συνεργάζονται μαζί τους, είναι καταπληκτικοί!!! Τρομερή πρόοδος έχει γίνει τους τελευταίους 6 μήνες στην καταπολέμηση αυτής της μάστιγας. Με τη βοήθειά τους, αισθάνομαι καλά!», ανέφερε.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP.