3 Οκτώβριος 2020, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2020, 08:06

Καιρός: Ζέστη, σκόνη και υγρασία το Σάββατο

  • Καιρός: Ζέστη, σκόνη και υγρασία το Σάββατο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και με αυξημένη σχετική υγρασία προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στο Ιόνιο 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 5, στο Ιόνιο 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.