2 Οκτώβριος 2020, 12:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2020, 12:39

Μαυροβούνι Σκύδρας: 114 κρούσματα κορονοϊού σε εταιρεία κονσερβοποιίας

  • Μαυροβούνι Σκύδρας: 114 κρούσματα κορονοϊού σε εταιρεία κονσερβοποιίας
    (Φωτ.: pixabay.com)

Αναστέλλεται η λειτουργία εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, του νομού Πέλλας, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου καθώς εντοπίστηκαν 114 κρούσματα κορονοϊού.

Ειδικότερα, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για δέκα ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα (2/10) και ώρα 12:00 έως την Κυριακή 11/10/2020 και ώρα 12:00.

Κρούσμα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Πολιτισμού, ένας υπάλληλος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών διαγνώστηκε σήμερα με κορονοϊό. Ήδη, έχει ήδη κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του ΥΠΠΟΑ υπό τον υπηρεσιακό γραμματέα και ακολουθούνται πλήρως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.