2 Οκτώβριος 2020, 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2020, 10:54

Μητσοτάκης: Απολύτως ικανοποιημένη η Ελλάδα από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

  • Μητσοτάκης: Απολύτως ικανοποιημένη η Ελλάδα από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών (φωτ. EPA / Francisco Seco / Pool)

Την ικανοποίηση της Αθήνας για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Συνόδου. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ΕΕ «κατέστησε, όμως, και απολύτως σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική συμπεριφορά».

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τα εξής: «H Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας. Ξεκαθάρισε με απόλυτη σαφήνεια ότι η άρση κάθε μονομερούς ενέργειας αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, κάτι το οποίο όλοι μας επιθυμούμε.

»Κατέστησε όμως και απολύτως σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική συμπεριφορά. Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής και προσβλέπουμε το συντομότερο δυνατόν στην έναρξη των διερευνητικών επαφών όπως εξάλλου και τα δύο μέρη έχουν δεσμευτεί».