1 Οκτώβριος 2020, 18:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2020, 18:14

Διεθνής Αμνηστία: Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή θα έχει επίδραση πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας

  • Διεθνής Αμνηστία: Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή θα έχει επίδραση πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μήνυμα στη ρατσιστική βία οφείλουν να στείλουν οι δικαστικές Αρχές στην Ελλάδα, με την ετυμηγορία τους για τη Χρυσή Αυγή. Λίγες μέρες πριν από την απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τους ιθύνοντες να αποδώσουν δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια της «εμβληματικής» δίκης.

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν μια σοβαρή δοκιμασία για το ελληνικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, και την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τις απειλές μιας οργάνωσης που έχει χρησιμοποιήσει και έχει υποστηρίξει τη βία και τις διακρίσεις», δήλωσε ο Νιλς Μούιζνιεκς, διευθυντής Ευρώπης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «οι κατηγορίες εναντίον των αρχηγών και μελών της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αποκαλύπτουν μια ρωγμή που υπάρχει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν. Η ετυμηγορία αυτή, σε μια εμβληματική δίκη ενός ακραίου ακροδεξιού κόμματος με επιθετική ρητορική ενάντια στους μετανάστες/ριες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα έχει επίδραση πολύ πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ.Κ.