1 Οκτώβριος 2020, 22:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2020, 22:53

Θεσσαλονίκη: Κέρδισε τη μάχη με την Covid-19 η 17χρονη, έπειτα από 40 ημέρες στο ΑΧΕΠΑ

  • Θεσσαλονίκη: Κέρδισε τη μάχη με την Covid-19 η 17χρονη, έπειτα από 40 ημέρες στο ΑΧΕΠΑ
    Η είσοδος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Νικήτρια βγήκε μετά τη μάχη που έδωσε για 40 μέρες με τον κορονοϊό η 17χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Γιατροί και νοσηλευτές, χαρούμενοι αλλά και βαθιά συγκινημένοι, την αποχαιρέτησαν. Ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς για τον κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ Σίμος Μεταλλίδης, μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε πως «γι' αυτό το παιδί, όλη η κλινική ήταν από πάνω του, σαν να ήταν η οικογένειά του».

Η 17χρονη επέστρεψε πλέον στο σπίτι της, και για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της αυτή ήταν μια πολύ ωραία στιγμή, καθώς επρόκειτο για μια «πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση», σύμφωνα με τον Σ. Μεταλλίδη.

«Πρέπει να το παραδεχτώ ότι είναι δύσκολο να αποχωρίζεσαι το παιδί σου, να ξέρεις ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο και δεν μπορείς να το δεις. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος που ευτυχώς είχε καλή κατάληξη και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι' αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ. Η περίπτωση της 17χρονης «ήταν ένα από τα σπάνια περιστατικά», σημείωσε, και πρόσθεσε πως «κανείς δεν είναι άτρωτος από τη νόσο και όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας της και κάποια μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της πολυήμερης νοσηλείας της, ο Σ. Μεταλλίδης είπε ότι «τα κατάφερε γιατί είναι νέο παιδί ευτυχώς», και πρόσθεσε: «Έχει κάποια μικρά προβλήματα που θα λυθούν τις επόμενες ημέρες στο περιβάλλον του σπιτιού της. Όταν ένας άνθρωπος είναι ακινητοποιημένος τόσες μέρες στο κρεβάτι έχει μυϊκή ατροφία, αλλά ήδη έχει αποκατασταθεί το θέμα σε μεγάλο ποσοστό και θα συνεχίσει τις φυσιοθεραπείες».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Γιώτης, Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.