1 Οκτώβριος 2020, 12:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2020, 11:59

Με τηλεκπαίδευση η απάντηση στις καταλήψεις για τον κορονοϊό – Απουσίες στους καταληψίες

  • Με τηλεκπαίδευση η απάντηση στις καταλήψεις για τον κορονοϊό – Απουσίες στους καταληψίες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Την ώρα που περίπου 700 σχολεία (σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών, χωρίς να υπάρχει επίσημη λίστα) τελούν υπό κατάληψη, το υπουργείο Παιδείας με απόφαση της Νίκης Κεραμέως και της Σοφίας Ζαχαράκη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, καθιστά υποχρεωτική την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περιπτώσεις έκτακτων ή απρόβλεπτων γεγονότων.

Οι μαθητές ζητούν επιπλέον προστασία απέναντι στον κορονοϊό, με μεγαλύτερες αίθουσες, μικρότερο αριθμό στις τάξεις και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του, στην απόφασή του τονίζει ότι οι καταλήψεις είναι έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός που καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα. Ως εκ τούτου, η τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία είναι υποχρεωτική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές.

Ωστόσο, όσοι μαθητές παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση και θα παίρνουν απουσίες για τις διδακτικές ώρες που υπάρχουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας. Αυτές οι απουσίες θα καταγράφονται από τους εκπαιδευτικούς και θα προσμετρώνται στο γενικό σύνολο.