1 Οκτώβριος 2020, 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2020, 10:48

Σε νοσοκομεία οι ηλικιωμένοι από το γηροκομείο «Αττική» – 32 κρούσματα

  • Σε νοσοκομεία οι ηλικιωμένοι από το γηροκομείο «Αττική» – 32 κρούσματα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στον ΕΟΔΥ και στην Πολιτική Προστασία, καθώς από τα τεστ που έγιναν στο γηροκομείο «Αττική» στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα υπήρξαν 32 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις από τον SARS-CoV-2.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επισκέφθηκε τη δομή μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά. Μάλιστα, ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Αθήνα δεν πάει καλά».

Σήμερα το πρωί συνεχίστηκε η διαδικασία μεταφοράς των ηλικιωμένων που βρέθηκαν θετικοί στα νοσοκομεία αναφοράς Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Αττικόν και Ασκληπιείο. Η δομή, άλλωστε, μπήκε σε καραντίνα έως τις 9 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έπλυναν και απολύμαναν το οικοδομικό τετράγωνο.

Μιλώντας χθες το βράδυ στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε ότι το γηροκομείο «Αττική» είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. «Πρέπει να δούμε τι συνέβη το μήνα που μεσολάβησε», πρόσθεσε.