1 Οκτώβριος 2020, 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2020, 10:51

Κρούσματα κορονοϊού σε 148 σχολεία – Καταλήψεις και νέο συλλαλητήριο μαθητών

  • Κρούσματα κορονοϊού σε 148 σχολεία – Καταλήψεις και νέο συλλαλητήριο μαθητών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα σχολεία, με τους μαθητές να ζητούν μεγαλύτερες αίθουσες, μικρότερο αριθμό στις τάξεις και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, την ώρα που σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί σε 148 σχολικά συγκροτήματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι στην Αττική.

Η λίστα να αναπροσαρμόζεται διαρκώς, καθώς αφενός νέα κρούσματα οδηγούν σε νέα «λουκέτα», ενώ σχολεία/τάξεις που ολοκληρώνουν την «καραντίνα» των 14 ημερών επανέρχονται σε πλήρη λειτουργία.

Οι μαθητές ετοιμάζονται για νέο συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ το υπουργείο αναζητά τρόπους προκειμένου σταματήσουν οι καταλήψεις αλλά και να περιοριστούν οι χαμένες διδακτικές ώρες. Χθες η Νίκη Κεραμέως προειδοποίησε ότι θα γίνουν αναπληρώσεις κατά τη διάρκεια αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων. «Από αύριο [σ.σ. σήμερα] στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη είναι πάνω από 700, ωστόσο επίσημη λίστα δεν είναι διαθέσιμη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας παραδέχθηκε πως παραδέχθηκε πως υπάρχουν δυσκολίες για τη διενέργεια μαζικών τεστ σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, και κάλεσε τους γονείς να τηρήσουν αυστηρά τα πρωτόκολλα.

«Αν ένας μαθητής κάτσει στο σπίτι του 10 μέρες και μετά γυρίσει χωρίς συμπτώματα είναι απολύτως ασφαλές», δήλωσε χαρακτηριστικά.