30 Σεπτέμβριος 2020, 22:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2020, 23:51

Στο γηροκομείο με τα 32 κρούσματα ο Τσιόδρας – «Η Αθήνα δεν πάει καλά»

  • Στο γηροκομείο με τα 32 κρούσματα ο Τσιόδρας – «Η Αθήνα δεν πάει καλά»
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στον ΕΟΔΥ και στην Πολιτική Προστασία, καθώς από τα τεστ που έγιναν σε γηροκομείο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα υπήρξαν 32 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις από τον SARS-CoV-2.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επισκέφθηκε τη δομή μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Αθήνα δεν πάει καλά». Υπενθυμίζεται ότι στο ημερήσιο δελτίο του ΕΟΔΥ τα 195 από τα 354 κρούσματα είναι στην Αττική, από τα οποία τα 26 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα έξι αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό.

«Πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80%, είναι σε κατάκλιση», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, προσθέτοντας: «Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά».

Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών όσων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.