30 Σεπτέμβριος 2020, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2020, 12:26

Πομπέο: Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή

  • Πομπέο: Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή
    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην 115 Πτέρυγα Μάχης Σούδας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Σήμερα το πρωί αναχώρησε από την Κρήτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του στη Ρώμη, όπου δεν θα συναντηθεί με τον πάπα Φραγκίσκο (γιατί ο ποντίφικας αποφεύγει συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα από χώρες που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο), αλλά θα μιλήσει σε ένα συμπόσιο και αύριο θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν.

Στην τελευταία του ανάρτηση στο Τwitter, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και χαιρέτισε τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

«Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ευγνώμων για την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε επιτύχει στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας από την τελευταία μου επίσκεψη πέρυσι. Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.