30 Σεπτέμβριος 2020, 13:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2020, 12:54

Παράταση για ένταξη δανειοληπτών στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

  • Eνδεχόμενο παράτασης για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και «παράθυρο» για νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις
    Ο Χρήστος Σταϊκούρας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Κατά ένα μήνα αποφάσισε η κυβέρνηση να παρατείνει την προθεσμία υποβολής ένταξης στο πρόγραμμα «Γέφυρα» των δανειοληπτών με στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε γνωστό σήμερα ότι παρατείνεται για ένα μήνα, δηλαδή έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία. 

Πρόκειται για το πρόγραμμα που αφορά τη στήριξη των δανειοληπτών με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών.

Ένα πρόγραμμα το οποίο πέτυχε, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών παρουσιάζοντας τα διαθέσιμα στοιχεία. Συγκεκριμένα, μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις, είπε ο Χρ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις.

«Συγκρίνοντας τα δύο προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα "Γέφυρα" υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς νομούς στην ελληνική Επικράτεια.