30 Σεπτέμβριος 2020, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2020, 08:05

Βελτιωμένος καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας

  • Βελτιωμένος καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας
    (Φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Βελτιωμένος αναμένεται σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Αττική. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.  Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών. Άνεμοι: Μεταβλητοί 4 και στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στην Ήπειρο, με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή όμβρων τις απογευματινές ώρες.  Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, όπου τις πρωινές ώρες πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.