29 Σεπτέμβριος 2020, 19:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2020, 19:36

Κατάρριψη πολεμικού αεροσκάφους της από τουρκικό F-16 αναφέρει η Αρμενία – Η Άγκυρα το διαψεύδει

  • Κατάρριψη πολεμικού αεροσκάφους της από τουρκικό F-16 αναφέρει η Αρμενία – Η Άγκυρα το διαψεύδει
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Piotr Polak Poland Out)

Η Αρμενία ανέφερε σήμερα ότι ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέρριψε ένα από τα πολεμικά αεροσκάφη της πάνω από τον αρμενικό εναέριο χώρο, σκοτώνοντας τον πιλότο, ωστόσο η Τουρκία χαρακτήρισε τον ισχυρισμό «απολύτως αναληθή».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας δήλωσε ότι το πολεμικό αεροσκάφος Sukhoi Su-25 βρισκόταν σε στρατιωτική αποστολή όταν καταρρίφθηκε από μαχητικό F-16 που ανήκει στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Ο διευθυντής επικοινωνιών της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν υποστήριξε: «Η Αρμενία πρέπει να αποσυρθεί από τα εδάφη που βρίσκονται υπό την κατοχή της αντί να καταφύγει σε φτηνά κόλπα προπαγάνδας». Επίσης, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε ότι τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε αρμενικό αεροπλάνο.

Πάντως, είναι βέβαιο πως οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό θα σηματοδοτούσε μια δυνητικά επικίνδυνη κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή του νότιου Καυκάσου, όπου δεκάδες άνθρωποι έχουν αναφερθεί ως νεκροί και εκατοντάδες ως τραυματίες από τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

  • Με πληροφορίες από Reuters.