29 Σεπτέμβριος 2020, 17:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2020, 16:58

Παρουσιάζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

  • Παρουσιάζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
    Εικόνα από το Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα ανακοινώσει τον προγραμματισμό των Συνοδικών και Περιφερειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821-2021. Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα της Ιεραρχίας του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων, βάσει των οδηγιών των αρμοδίων υγειονομικών Αρχών.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή της, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2021, θα τιμήσει «με τον προσήκοντα σεβασμό τη μνήμη των προγόνων μας, που αγωνίσθηκαν "για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία", προβάλλοντας ιδίως την προετοιμασία του Αγώνος και τη συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην επιβίωση του Γένους».

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μητροπόλεις, έχει προγραμματίσει σειρά λατρευτικών, επιστημονικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι, από την 1η Οκτωβρίου 2020, θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν όλες τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα, που έχουν δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό. Για όλες τις πληροφορίες που αφορούν στις επετειακές δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Εθνική Παλιγγενεσία, μπορείτε να ενημερώνεστε από τα ειδικά κανάλια της Εκκλησίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

  • Facebook: https://www.facebook.com/ekklisia1821
  • Τwitter: https://twitter.com/ekklisia1821
  • Ιnstagram: https://www.instagram.com/ekklisia1821/