29 Σεπτέμβριος 2020, 11:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2020, 11:34

Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

  • Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άλκης Κωνσταντινίδης)

Την παράταση για δύο μήνες στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας (τακτικού, για μακροχρόνια άνεργους και για αυτοαπασχολούμενους) προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση, η οποία αφορά όσες επιδοτήσεις έληξαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και δεν απαιτείται προσκόμιση δικαιολογητικών.

Οι δικαιούχοι θα δουν το επίδομα ανεργίας στο λογαριασμό τους εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή από τον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα:

  • Σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα γίνει εφάπαξ. Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.
  • Σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Αυγούστου, τα ποσά θα δοθούν σε δύο δόσεις. Οι πληρωμές για την πρώτη δόση θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, και η δεύτερη δόση θα καταβληθεί εντός του ίδιου μήνα.

Επιπλέον επίδομα δικαιούνται όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση, και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου πενταμήνου του 2020.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.