29 Σεπτέμβριος 2020, 10:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2020, 10:10

Κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ για κορονοϊό

  • Κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ για κορονοϊό
    Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» της TUI

Σε ασφαλή ζώνη στο λιμάνι του Πειραιά παραμένει το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» της TUI με 1.588 επιβαίνοντες, για το οποίο σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές μιας και τα αποτελέσματα δειγματοληπτικών τεστ έδειξαν δώδεκα μολύνσεις από κορονοϊό σε μέλη του πληρώματος.

Ωστόσο, πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι τα επαναληπτικά τεστ που έγιναν εν πλω είναι αρνητικά, και ότι ενδεχομένως να εμφανίστηκαν ψευδώς θετικά από το εργαστήριο στην Κρήτη με το οποίο συνεργάζεται η εταιρεία. Κατά την ίδια πηγή, τα τεστ των δώδεκα μελών –που δεν εμφανίζουν συμπτώματα– ήταν χαμηλού ιικού φορτίου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, πάντως, πήρε νέα δείγματα από μέλη του πληρώματος του «Mein Schiff 6» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα. Θα γίνει μοριακός έλεγχος, ενώ δείγματα ελήφθησαν και από τις επιφάνειες του πλοίου.

Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία επισημαίνεται ότι μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ τα 12 μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου και ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές.