29 Σεπτέμβριος 2020, 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2020, 08:54

Καλεντερίδης: Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας δεν έχει φραγμό αποκλιμάκωσης (ηχητικό)

  • Καλεντερίδης: Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας δεν έχει φραγμό αποκλιμάκωσης (ηχητικό)
    (Φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)

Για «υπερέκταση του αναθεωρητισμού της Τουρκίας, με ή χωρίς τον Ερντογάν» έκανε λόγο ο εκδότης, συγγραφέας και γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον ρ/σ της Κρήτης 98,4 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ), τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, το περιστατικό με τη σημαία στο Καστελόριζο και τις πιέσεις προς τους δυτικούς συμμάχους και την Ευρωπαϊκή Ένωση από την Τουρκία, σημείωσε ότι μία ολόκληρη νέα γενιά της Τουρκίας γαλουχείται με απόψεις που κυμαίνονται από τη «Γαλάζια πατρίδα» έως τον παντουρκισμό.

Πρόσθεσε δε ότι την ίδια ώρα στον ελληνισμό καλλιεργούνται απόψεις ήπιας αντίδρασης, «σε βαθμό που η πολιτική ηγεσία δίνει την εντύπωση ότι ασκεί εξουσία σε άλλη χώρα, όταν –παρά τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών– επιλέγει τακτικές αποκλιμάκωσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις ουσίας». Αυτό, εξήγησε, γίνεται ενώ η Τουρκία κλιμακώνει σε όλα τα πεδία, είτε με την απειλή χρήσης ισχύος, είτε με πολιτικές διπλωματικής πίεσης και παζαριών.