29 Σεπτέμβριος 2020, 01:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2020, 10:44

Μητσοτάκης-Πομπέο συζήτησαν για την Ανατολική Μεσόγειο με θέα το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη (βίντεο)

  • Μητσοτάκης-Πομπέο συζήτησαν για την Ανατολική Μεσόγειο με θέα το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη (βίντεο)
    Στο πατρικό του Κυριάκου Μητσοτάκη φιλοξενείται ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο (φωτ.: skai.gr)

Γεύση από την περίφημη κρητική φιλοξενία παίρνει από τη Δευτέρα το βράδυ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του και αμερικανική αντιπροσωπεία.

Πρώτος σταθμός για τον Αμερικανό αξιωματούχο ήταν η Θεσσαλονίκη όπου τον υποδέχθηκε ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Δένδιας. Στην πρωτεύουσα του ελληνικού βορρά, η αμερικανική αντιπροσωπεία υπέγραψε συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας με την Ελλάδα, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Στις 20:00 και ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις κατά της παρουσίας του στην Ελλάδα, ο αμερικανική αντιπροσωπεία έφτασε στα Χανιά της Κρήτης. Στις 20:45 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μαζί με την σύζυγό του Σούζαν έφθασαν στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού, όπου πλέον φιλοξενούνται. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως Μητσοτάκης και Πομπέο συζήτησαν για λίγο στη βεράντα του σπιτιού με θέα το λιμάνι της Σούδας.

Οι δύο άνδρες την Τρίτη το πρωί θα επισκεφθούν τη Βάση της Σούδας.