29 Σεπτέμβριος 2020, 09:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2020, 09:33

Το πρόγραμμα του Μάικ Πομπέο στα Χανιά της Κρήτης (βίντεο)

  • Το πρόγραμμα του Μάικ Πομπέο στα Χανιά της Κρήτης (βίντεο)
    Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και Μάικ Πομπέο στο πατρικό του πρωθυπουργού στα Χανιά (φωτ.: skai.gr)

Στην Κρήτη βρίσκεται από χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του και την υπογραφή διμερών συμφωνιών στη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ πέταξε μαζί με τη σύζυγό του για τα Χανιά όπου φιλοξενείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πατρικό του.

Ο Μάικ Πομπέο θα παραμείνει στο νησί, το οποίο πρώτη φορά επισκέπτεται, για δύο μέρες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα επισκεφθεί τη ναυτική και την αεροπορική βάση της Σούδας.

Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί. Στις 11:20 θα γίνει διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 13:15, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάικ Πομπέο θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού. Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Στις 17:00, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

Οι Times αναφέρουν πως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κάνει διερευνητική για μετεγκατάσταση στη Σούδα σημαντικού αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Στο σχετικό δημοσίευμα σχολιάζεται πως η απόφαση του Πομπέο να μην πάει στην Τουρκία, αλλά μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο, στέλνει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα.