28 Σεπτέμβριος 2020, 13:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2020, 13:11

Κοπανός: Αναχωρεί σήμερα η εικόνα της Παναγίας της Λάλογλης από το Καρς

  • Κοπανός: Αναχωρεί σήμερα η εικόνα της Παναγίας της Λάλογλης από το Καρς
    (Φωτ.: facebook / Βένος Κωστελίδης)

Σήμερα το απόγευμα αναχωρεί η εικόνα της Παναγίας της Λάλογλης από το Καρς, από τον Κοπανό Ημαθίας για τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μεσονήσι Φλώρινας όπου και φυλάσσεται. «Φέτος, με πρωτοβουλία της Ευξείνου Λέσχη Κοπανού έγινε η επίσημη υποδοχή της εικόνας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού» τόνισε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Λέσχης Βένος Κωστελίδης.

Η υποδοχή της εικόνας έγινε την Πέμπτη (24/9), ενώ η περιφορά της στους δρόμους της περιοχής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (25/9) χωρίς τη συνοδεία πιστών.

Ο αρχικός προγραμματισμός του σωματείου ήταν να παραμείνει η εικόνα στο ναό της Αγίας Παρασκευής μέχρι και την Τετάρτη (30/9) όμως αυτό άλλαξε στην πορεία. «Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, μας επέτρεψε μόνο την τριήμερη παραμονή της εικόνας. Προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα και πραγματοποιήσαμε μόνο τις θρησκευτικές εκδηλώσεις μας. Να' μαστε καλά του χρόνου θα κάνουμε περισσότερα» συμπληρώνει στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Λέσχης.


(Φωτ.: facebook / Βένος Κωστελίδης)

Την Παρασκευή (25/9) έγινε η λιτανεία της εικόνας στους δρόμους της περιοχής με τη συμμετοχή πέντε ποντιακών σωματείων χωρίς όμως να ακολουθούν πιστοί. Νέοι με ποντιακές φορεσιές από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», της Ευξείνου Λέσχης Ειρηνούπολης, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σερβοχωρίου «Ποντιακά Νιάτα», του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτροχωρίου «Αριστοτέλης» και των διοργανωτών σήκωσαν στα χέρια τους εναλλάξ το ιερό κειμήλιο.


(Φωτ.: facebook / Βένος Κωστελίδης)

Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου. «Οι κάτοικοι του Κοπανού ήταν όλοι στις αυλές και τα μπαλκόνια τους αφού δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν την πομπή. Πολλοί πιστοί ήρθαν και στον ναό τις επόμενες ημέρες προκειμένου να προσκυνήσουν την χάρη Της» κατέληξε ο Β. Κωστελίδης.