28 Σεπτέμβριος 2020, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2020, 11:00

Πομπέο: Ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Δένδια στη Θεσσαλονίκη

  • Πομπέο: Ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Δένδια στη Θεσσαλονίκη
    Ο Νίκος Δένδιας συνομιλεί με τον Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Ολοκληρώθηκε, γύρω στις 10:20, η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδα και Ηνωμένων Πολιτειών, Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο, στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45-50 λεπτά και στη συνέχεια ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναχώρησε για το ΣΒΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την Ενέργεια παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνίας επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

«Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, έναν ζωτικής σημασίας εταίρο των ΗΠΑ, με τον οποίο μοιραζόμαστε ένα κοινό στρατηγικό όραμα. Η ισχύς των διμερών μας σχέσεων βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από ποτέ και προσβλέπω σε μια παραγωγική επίσκεψη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Πομπέο, σε tweet που ανέβηκε πριν από λίγη ώρα στον λογαριασμό του, στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αμερική στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας για οικοδόμηση ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως επισημαίνει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Θεσσαλονίκη.

«Χαίρομαι που συμμετέχω στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και το φίλο μου Νίκο Δένδια, προκειμένου να εξετάσουμε τα κέρδη που έχουμε αποκομίσει αυτήν τη χρονιά σε όλους τους τομείς που αφορούν τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας», αναφέρει ο Τζ. Πάιατ σε ανάρτησή του στο Τwitter. «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη βόρεια Ελλάδα και στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας για οικοδόμηση ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτει.

Ο Μ. Πομπέο θα επισκεφθεί επίσης το Εβραϊκό Μουσείο, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Επόμενος σταθμός του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα είναι η Κρήτη και η Ναυτική Βάση της Σούδας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.