27 Σεπτέμβριος 2020, 13:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2020, 10:06

Θεσσαλονίκη: Αναζητούνται έργα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

  • Θεσσαλονίκη: Αναζητούνται έργα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
    Πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία (πηγή: Library of Congress)

Ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες να καταθέσουν τις προτάσεις τους ενόψει της επετείου των 100 ετών, το 2022, από την καταστροφή της Σμύρνης και τη Μικρασιατική Καταστροφή απευθύνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η μετακίνηση αυτών των πληθυσμών εμπλούτισε τον ήδη πλούσιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης με 130.000 πρόσφυγες και επέφερε βαθιές αλλαγές σε κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, και πολιτισμικά επίπεδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Όπως τονίζεται, δεν υπάρχει περιορισμός ούτε στη δομή του έργου, ούτε στο είδος (μουσική, θέατρο, χοροθέατρο, κτλ). Ωστόσο, η πρόταση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 55 λεπτά, θα πρέπει να μην έχει ξαναπαρουσιαστεί στο κοινό, ενώ για την κατάθεσή της απαιτούνται το βιογραφικό του καλλιτέχνη και αναλυτική παρουσίαση όσων εμπλέκονται στην υλοποίησή της.

Το έργο που θα προκριθεί θα πρέπει να παραδοθεί σε ένα 12μηνο από την ανάθεση, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο Φεστιβάλ Επταπυργίου το καλοκαίρι του 2022.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προτάσεων είναι η 30ή Νοεμβρίου, μέσω e-mail στο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.