27 Σεπτέμβριος 2020, 08:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2020, 08:54

Γρήγορα τεστ κορονοϊού σε γειτονιές της Αθήνας

  • Γρήγορα τεστ κορονοϊού σε γειτονιές της Αθήνας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με τα νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού να έχουν μπει στη δεύτερη ημέρα εφαρμογής στην Αττική, τα χθεσινά επιδημιολογικά δεδομένα από τον ΕΟΔΥ συνεχίζουν να δείχνουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς από τα 315 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο, τα 165 ήταν στην Περιφέρεια Αττικής.

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ συνεχίζουν να κάνουν γρήγορα τεστ σε γειτονιές του κέντρου της πρωτεύουσας που θεωρούνται επιβαρυμένες, με στόχο κυρίως να εντοπιστούν πιθανοί φορείς μεταξύ των κοινοτήτων των μεταναστών που θεωρούνται εξαιρετικά ευάλωτες.

Τα αποτελέσματα των γρήγορων τεστ είναι διαθέσιμα σε 10 λεπτά. Αν ένα δείγμα είναι θετικό, τότε ο φορέας του ιού τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου.

Στο μεταξύ, σε συνολικά 114 σχολικές μονάδες ή τμήματα σχολείων, κυρίως στην Αττική, έχουν κλείσει λόγω του εντοπισμού κρουσμάτων. Στην πρωτεύουσα η πιο δύσκολη περίπτωση είναι αυτή στο Ίλιον, όπου έκλεισαν πέντε παιδικοί σταθμοί καθώς εργαζόμενοι σε αυτούς βρέθηκαν θετικοί.

  • Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα κλειστά σχολεία.