27 Σεπτέμβριος 2020, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2020, 11:02

«Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια σου»: Μια ξεχωριστή δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

  • ΝΟΤ
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2020, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, και με δεδομένες τις συνθήκες λόγω της πανδημίας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να συμμετάσχουν στην ψηφιακή προσπάθεια του τμήματος Τουρισμού με τίτλο: «Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια σου».

Η ενέργεια αυτή έχει ως στόχο να αναδειχθεί ο προορισμός «Θεσσαλονίκη» μέσα από τα μάτια και τις εμπειρίες των κατοίκων και των επισκεπτών της, όπως κάνουν και τόσες άλλες πόλεις παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος ενθαρρύνει όλους να μοιραστούν σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, κτλ.) κείμενα με προσωπικές εμπειρίες, παλιές και νέες φωτογραφίες από την καθημερινότητα ή τη ζωή στην πόλη, προωθητικά βίντεο του δήμου και άλλων φορέων, προσωπικά βίντεο ή οτιδήποτε άλλο φέρνει μια γλυκιά προσωπική ανάμνηση από τη Θεσσαλονίκη «μέσα από τα δικά σας μάτια».

Η Θεσσαλονίκη, πέραν όλων των άλλων στοιχείων που συνθέτουν τη φυσιογνωμία της πόλης, είναι και οι εμπειρίες που δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν με οικογένειες, παρέες, σχέσεις και φίλους από όλον τον κόσμο. «Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε την πόλη μέσα από τα μάτια των άλλων», σημειώνει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

Για τις δημοσιεύσεις προτείνεται να χρησιμοποιηθούν τα hashtags #worldtourismday #wearethessaloniki #whytovisitthessaloniki #thessalonikistories #thessalonikimemories #thisisthessaloniki και με tag τα social media του δήμου:

  • Facebook: cityofthessalonikiofficial
  • Instagram: city.of.thessaloniki
  • YouTube: CityOfThessaloniki