26 Σεπτέμβριος 2020, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2020, 14:25

Με τη «Γαλάζια Πατρίδα» προκαλεί εκ νέου ο Ερντογάν

  • Με τη «Γαλάζια Πατρίδα» προκαλεί εκ νέου ο Ερντογάν
    (Φωτ.: Twitter / Fuat Octay)

Τη Ναυμαχία της Πρέβεζας, που έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου 1538, μεταξύ του οθωμανικού στόλου και του συνασπισμού των χριστιανικών χωρών, θυμήθηκε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να στείλει νέο μήνυμα για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

«Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία καμπής», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμά του, σημειώνοντας ότι μετά τη νίκη στην Πρέβεζα η Οθωμανική Αυτοκρατορία ενίσχυσε την κυριαρχία της στη Μεσόγειο και έδειξε τη δύναμη του τουρκικού ναυτικού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αφού τόνισε την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας μεταφέρουν ακόμα και σήμερα αυτή τη μεγάλη κληρονομιά, πρόσθεσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στον κόσμο, και ειδικά στη Μεσόγειο, «δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο δυνατοί στις θάλασσες».

«Συνεχίζουμε με πίστη και αμετάβλητη βούληση την υπεράσπιση την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στο θάλασσες, με συνειδητοποίηση του πόσο σημαντική είναι η υπεράσπιση της “Γαλάζιας Πατρίδας” μας», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  • Με πληροφορίες από την ΕΡΤ / Αριάνα Φερεντίνου.