26 Σεπτέμβριος 2020, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2020, 11:14

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή νέα μέτρα στην Αττική, μάσκες παντού στα Τρίκαλα

  • Κορονοϊός: Σε εφαρμογή νέα μέτρα στην Αττική, μάσκες παντού στα Τρίκαλα
    Μέλος κλιμακίου του ΕΟΔΥ κάνει γρήγορο τεστ για κορονοϊό σε πολίτη στην πλατεία Κυψέλης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ένα ακόμα κρας τεστ για τον κορονοϊό στην Αττική, την περιφέρεια που έχει σταθερά τα περισσότερα κρούσματα εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, θεωρούνται τα επιπλέον μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες.

«Η επιδημιολογική εικόνα της λοίμωξης Covid-19 τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Ακόμα, εξήγησε ότι μια περαιτέρω αύξηση των καθημερινών νέων κρουσμάτων σε συνδυασμό με την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών θα οδηγήσει σε ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς. Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι το lockdown δεν είναι εύκολος δρόμος.

Έτσι, από σήμερα στην Αττική και σε άλλες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές τα περίπτερα, οι κάβες και τα μίνι μάρκετ θα πρέπει κλείνουν τα μεσάνυχτα και ανοίγουν στις 5 το πρωί. Στόχος είναι να σταματήσει η πώληση αλκοόλ και ο συγχρωτισμός σε πλατείες και άλλους ανοιχτούς χώρους.

Παράλληλα, συνεργεία του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν να κάνουν γρήγορα τεστ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Χθες έγιναν πάνω από 600 έλεγχοι στις πλατείες Κυψέλης, Αμερικής και Βάθη, απ’ όπου προέκυψαν έξι κρούσματα.

Την ίδια ώρα, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπήκε και η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, όπου μεταξύ άλλων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους. Για το λόγο αυτό στάλθηκε μήνυμα στους πολίτες μέσω του 112.