26 Σεπτέμβριος 2020, 11:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2020, 10:52

Κοζάνη: Κορυφαίος Έλληνας σκακιστής αντιμετώπισε 24 αντιπάλους ταυτόχρονα

  • Κοζάνη: Κορυφαίος Έλληνας σκακιστής αντιμετώπισε 24 αντιπάλους ταυτόχρονα
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Facundo Arrizabalaga)

Με μια νίκη και μια ισοπαλία έληξε το μεγάλο σκακιστικό γεγονός της χρονιάς, που έγινε χθες το απόγευμα στο χώρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπου ο πρωταθλητής Ελλάδας, μέλος της εθνικής ομάδας και παγκοσμίου φήμης σκακιστής και σκακιστικός συγγραφέας, Βασίλης Κοτρωνιάς, έδωσε αγώνα επίδειξης απέναντι σε 24 αντιπάλους ταυτόχρονα!

Τον αγώνα σιμουλτανέ διοργάνωσε το σκακιστικό τμήμα της Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού-Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, τη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.


Εικόνα από τον αγώνα επίδειξης στην Κοζάνη (φωτ.: ert.gr / Δέσποινα Αμαραντίδου)

Το σκακιστικό γεγονός προσέλκυσε άτομα όλων των ηλικιών και κυρίως μαθητές που πήραν μέρος σε μια παρτίδα, που ο πρωταθλητής Ελλάδας παρέδωσε μαθήματα πνευματικής άσκησης. Άλλωστε, μιλώντας ο ίδιος στην ΕΡΤ Κοζάνης, έκανε λόγο για άξιους αντιπάλους σε μια περιοχή που μπορεί να ανθήσει το συγκεκριμένο άθλημα, το οποίο θέλει καθημερινή άσκηση και κατακτά όλο και περισσότερους οπαδούς.

Ενθουσιασμένοι ήταν τόσο οι παίκτες που έλαβαν μέρος στον αγώνα, όσο και οι διοργανωτές και ιδιαίτερα η ΑΕ Κοζάνης που συνεχίζει την προσπάθεια να αναδείξει το σκάκι στην περιοχή, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και για πρωταθλητισμό.

Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του βραχίονα που παίζει σκάκι, ένα δημιούργημα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, στην εκδήλωση βραβεύτηκε η σχολική ομάδα σκάκι του 2ου Δημοτικού σχολείου Κοζάνης, η οποία στο 17ο Πανελλήνιο ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα κατέλαβε την 3η θέση.

  • Με πληροφορίες από ert.gr