25 Σεπτέμβριος 2020, 16:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2020, 16:44

Επίθεση στο Παρίσι: Έρευνα για τρομοκρατία, πληροφορίες για δύο συλλήψεις (βίντεο)

  • Επίθεση στο Παρίσι: Έρευνα για τρομοκρατία, πληροφορίες για δύο συλλήψεις (βίντεο)
    Εικόνα από το σημείο της επίθεσης στο Παρίσι (φωτ.: EPA / Ian Langsdon)

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας ερευνά το αιματηρό περιστατικό, που σημειώθηκε σήμερα μετά από επίθεση με μαχαίρι κοντά στα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό (Charlie Hebdo) στο Παρίσι, ανέφεραν οι Αρχές.

Δύο ύποπτοι φέρονται να είναι υπό κράτηση από την αστυνομία, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης, τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση. Λέγεται, επίσης, ότι αστυνομικοί εντόπισαν το όπλο της επίθεσης, το οποίο περιγράφεται ως ματσέτα ή μπαλτάς.

Η περιοχή στο ανατολικό Παρίσι παρέμεινε αποκλεισμένη από την αστυνομία για δύο ώρες μετά την επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παιδιά εννέα σχολείων της περιοχής παρέμειναν στις τάξεις τους, για όσο διάστημα η αστυνομία πραγματοποιούσε έρευνες ώστε να διαπιστώσει εάν υπήρχαν άλλοι ύποπτοι για την επίθεση.

Μέχρι αυτήν την ώρα, δεν είναι σαφές τι υποκίνησε την σημερινή επίθεση ή αν το περιστατικό συνδεόταν με τις φονικές επιθέσεις στο Charlie Hebdo, τον Ιανουάριο του 2015, όταν σκοτώθηκαν 12 άτομα από ακραίους ισλαμιστές.