25 Σεπτέμβριος 2020, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2020, 12:44

«Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’»: Άκρως συγκινητική η τελευταία παράσταση του έργου (βίντεο)

  • «Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’»: Άκρως συγκινητική η τελευταία παράσταση του έργου (βίντεο)
    (Φωτ.: Τάνια Κιουμουρτζίδου)
  • «Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’»: Άκρως συγκινητική η τελευταία παράσταση του έργου (βίντεο)
    (Φωτ.: Τάνια Κιουμουρτζίδου)

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των θεατών από τον κορονοϊό δόθηκε, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, η τελευταία παράσταση του θεατρικού έργου Νόστος, ρίζα μ’ και κλαδί μ’ του Δημήτρη Πιπερίδη, σε σκηνοθεσία Τάκη Βαμβακίδη.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, όλοι υποκλίθηκαν στον θίασο «Τεμετέρ» για τη συγκινητική ερμηνεία των ηθοποιών στην παράσταση που είναι αφιερωμένη στον ξεριζωμό και τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Πολύτιμη ήταν η προσφορά του ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνου Φωτιάδη στο έργο, για την ανάδειξη όλων των ιστορικών και γλωσσικών παραμέτρων που αποδόθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Για το λόγο αυτό ο θίασος τον τίμησε, το βράδυ της Τετάρτης, για τη συνολική του προσφορά στον ποντιακό ελληνισμό και την ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το παρών έδωσε και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, που επιμελήθηκε την μουσική της παράστασης. Μάλιστα δεν δίστασε να ανέβει στη σκηνή και μαζί με τον Αλέξη Παρχαρίδη να ταξιδέψουν μουσικά τους θεατές. Εκεί ήταν και η Βούλα Πατουλίδου.

  • Χορηγός επικοινωνίας της παράστασης ήταν το pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ23
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2020