24 Σεπτέμβριος 2020, 22:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2020, 21:23

Παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση στις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ιανό»

  • Οι ΚΑΔ που εντάσσονται στο νέο πακέτο μέτρων για τον κορονοϊό
    Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Λώλης)

Με αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου χορηγήθηκε παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, για όσες από τις περιοχές των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων στις ΔΟΥ και στα ελεγκτικά κέντρα οφειλών, που λήγουν ή έληξαν από 18 Σεπτεμβρίου 2020 έως 18 Μαρτίου 2021.

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς τη φορολογική διοίκηση των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κύρια κατοικία ή εγκατάσταση στις ανωτέρω περιοχές.

Επισημαίνεται ότι στις ως άνω οφειλές περιλαμβάνονται και αυτές που θα βεβαιωθούν κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης (π.χ. ΕΝΦΙΑ), οι οποίες δεν καθίστανται απαιτητές πριν από τις 18 Μαρτίου 2021.