24 Σεπτέμβριος 2020, 21:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2020, 20:18

Η γεωγραφική κατανομή των 342 κρουσμάτων – Πάνω από 200 στην Αττική

  • Νέος χάρτης με τα επιδημιολογικά φορτία στην Ελλάδα – Στο «κόκκινο» η Κοζάνη
    Συνεργείο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί τεστ για κορονοϊό (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Από τα 342 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού, που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 312 είναι εγχώρια και 24 συνδέονται με γνωστές συρροές. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται και πάλι σε κόκκινο συναγερμό καθώς καταγράφηκαν 213 κρούσματα τις τελευταίες 24ώρες.

Αναλυτικότερα η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

  • 30 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • 213 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.
  • 11 κρούσματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης βρέθηκαν: 1 κρούσμα στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, 2 κρούσματα στην ΠΕ Αργολίδας, 1 κρούσμα στην ΠΕ Αχαΐας, 4 κρούσματα στην ΠΕ Βοιωτίας, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή, 1 κρούσμα στην ΠΕ Γρεβενών, 2 κρούσματα στην ΠΕ Εύβοιας, 7 κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, 3 κρούσματα στην ΠΕ Καστοριάς, 1 κρούσμα στην ΠΕ Κέας-Κύθνου, 1 κρούσμα στην ΠΕ Κοζάνης, 1 κρούσμα στην ΠΕ Κορινθίας, 1 κρούσμα στην ΠΕ Λέσβου.

Επιπλέον, καταγράφηκαν: 4 κρούσματα στην ΠΕ Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, 1 κρούσμα στην ΠΕ Μεσσηνίας, 1 κρούσμα στην ΠΕ Πάρου, 4 κρούσματα στην ΠΕ Πέλλας, 1 κρούσμα στην ΠΕ Πιερίας, 2 κρούσματα στην ΠΕ Πρέβεζας, 2 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου, 5 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή, 7 κρούσματα στην ΠΕ Σερρών, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή, 1 κρούσμα στην ΠΕ Σύρου, 1 κρούσμα στην ΠΕ Τήνου, 3 κρούσματα στην ΠΕ Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, 6 κρούσματα στην ΠΕ Φθιώτιδας, 1 κρούσμα στην ΠΕ Φλώρινας, 1 κρούσμα στην ΠΕ Χίου, 23 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.